EĞİTİM - ÖĞRETİM
HAZIRLIK KURSU
VİZYON’A KAYIT

TEMEL LİSE NEDİR?

Yönetmeliğe göre temel liseler, dönüşüm programına alınan ve dershaneden özel okula (liseye) dönüşecek kurumlardır. Temel liseler, dönüşüm programına alınan kurumların kurucuları tarafından açılan ve faaliyetleri 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sonuna kadar devam edecek olan özel okullardır. Daha sonrasında ise eğitim-öğretime Anadolu Lisesi olarak devam edeceklerdir.

TEMEL LİSELERE KİMLER BAŞVURABİLİR?
8. sınıfı bitirip 9. sınıfa başlayacak tüm öğrenciler (TEOG puanında alt sınır aranmaz) 9. sınıfta sınıf tekrarına kalan öğrenciler, 10, 11 ve 12. sınıfa geçen ve herhangi bir nedenle eğitimini yarım bırakmış, sınıf tekrarına kalmış, 18 yaşını doldurmamış tüm öğrenciler (Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu İmam-Hatip Liseleri, Meslek Liselerinin tümü) Açık öğretim lisesi.

TEMEL LİSENİN AVANTAJLARI NELERDİR?
Hem okul hem dershane hizmeti sunan kurumlar olması, Dershane tecrübesine sahip öğretmen kadrosuna sahip olması, Devletin verdiği özel öğretim teşviği ile uygun ücretlere sahip olması,

TEMEL LİSE OLARAK VİZYON’UN FARKI NEDİR?
• Daha az sınıf mevcudu (14-23 kişilik),
• Tam gün eğitim (08.50-18.00 saatleri arası),
• Düzenli deneme sınavlarıyla üniversiteye hazırlık,
• Etütlerde ödev çalışmalarıyla, eve ödev bırakmayan eğitim modeli,
• Nitelikli ve bol dokümanlar,
• Öğrenci merkezli eğitim modeli,
• Alanında uzman eğitim kadrosu,
• Birebir dersler,
• Rehber ve sınıf öğretmenleri gözetiminde daha nitelikli bir eğitim,
• Kişisel gelişim çalışmaları,
• İsabetli kariyer planlama çalışmaları,
• Manevi gelişim (Seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler dersleri)
• Üniversite hazırlık sürecini 4 yıla yayarak sınav kaygısının azaltılması,
• Her türlü olumsuz ortamdan uzak kaliteli bir eğitim.
• Veli ve öğretmen işbirliğiyle, öğrencinin okul ortamında geleceğe hazırlanması,
• Lise eğitiminin, kariyer planlamasının ve üniversite hazırlık çalışmalarının tek çatı altında toplanması.