EĞİTİM - ÖĞRETİM

REHBERLİK

ÖĞRENCİYE YÖNELİK REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ

Öğrenciye Yönelik Seminer Çalışmaları

Yıl içerisinde doğan ihtiyaç ve isteklere göre öğrencilere yönelik olarak düzenlenen  seminerler tek oturumluk veya birkaç oturumluk bilgi paylaşımı şeklindedir.  Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi ya da konu ile ilgili uzman kişiler tarafından gerçekleştirilir.

Eğitsel ve Akademik Danışmanlık

Sınıf danışman öğretmenlik sistemimizle öğrencilerimiz eğitim – öğretim ve akademik becerileri noktasında deneyimli öğretmen kadromuzla güvendedir. Öğrencilerimiz eğitsel ve akademik danışmanlık hizmetini sınıf danışman öğretmeninden birebir alarak doğru yönlendirmelerle başarı yolunda hızla ilerler.

Psikolojik Danışmanlık

Psikolojik danışmanlık sürecinde kişisel, sosyal ve eğitimsel konularda öğrencilerimizin amaçlarını belirleme, karar verebilme, var olan problemlerini çözme ve benzeri konularda; tarafsız, kişilik haklarına saygılı, gizlilik ve güven boyutlarına önem veren alanında uzman rehber öğretmenlerimiz her zaman yanınızdadır.

VELİLERE YÖNELİK REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ

Bireysel Veli Görüşmeleri

Öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimleri hakkında konuşmak isteyen velilerimiz önceden randevu alarak Rehber-Psikolojik Danışmanlarımızla bireysel görüşme yapabilirler. Bireysel görüşmelerde randevu sistemi çok önemlidir. Randevu almanız konu hakkında ön çalışma yapmamızı sağlar.

Veli Seminerleri

Öğrencilerin içinde bulunduğu gelişim dönemlerine uygun olarak yıl boyunca çeşitli seminerler verilir. Ailenin Okula Uyumu, Ergenlik Dönemi, Dikkat Eksikliği, Sınav Kaygısı gibi konularda seminer çalışmaları bulunmaktadır.

SINAV SÜRECİNE YÖNELİK REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ

Dikkat ve Konsantrasyon Çalışmaları

Dikkat konusunda sorun yaşayan öğrencileri tespit etmeye yönelik test çalışmaları yapılmakta, öğrenciler dikkat ve konsantrasyon artırıcı etkinlik ve uygulamalarla desteklenmektedir.

Kariyer ve Yetenek Yönetimi

Öğrencimizin sahip olduğu bilgi, beceri, performans ve yetkinlikleri ile doğru orantılı olarak kariyerini planlama aşamasında uzman şube rehber öğretmenlerimiz Yeni Nesil Rehberlik anlayışı ile öğrencilere hizmet vermektedir.

Sınav Performanslarını İzleme ve Değerlendirme Çalışmaları

Öğrencilerle birlikte düzenli olarak sınav sonuçları değerlendirilir. Gerekli önlemlerin alınması ve eksiklerin tamamlanması konusunda yönlendirmeler yapılır.

Sınav Kaygısına Yönelik Çalışmalar

Sınav heyecanı ile baş etme konusunda öğrencilerin kaygı düzeylerini saptayan envanter uygulamaları yapılarak bireysel çalışmalar ve grup çalışmaları sürdürülmektedir.

Çalışma Teknikleri ve Sınav Başarısı

İnsanların istekleri ve hayalleri sınırsız olabilir. Tek başına hayallerin bir anlam ifade etmediği ve zorlu rekabet koşullarının hüküm sürdüğü bir dünyada yaşamaktayız. Aynı durum eğitim alanında da yaşanmaktadır. Başarılı olmak ve amacımızı gerçekleştirmek için hayal kurmaktan fazlasına ihtiyacımız vardır. Bu anlamda doğru ve verimli çalışmanın yöntemleri konusundaki birikimlerimizi ve tecrübelerimizi bu zorlu süreçte öğrencilerimizle paylaşmakta ve onlara destek olmaktayız.